Veer-Krachtige Ouder…

Wij zijn er voor jou!

Als ervaringsdeskundige professionals weten wij vanuit onze eigen ervaring hoe het is om niet die welbekende roze wolk te ervaren.

 

…. omdat jullie kinderwens lange tijd niet vervuld werd

…. jullie een kindje hebben verloren zowel in een vroeg of later stadium

…. je veel “zwangerschaps” kwalen hebt ervaren

…. je kindje te vroeg, te licht en/of ziek geboren is

…. jijzelf als moeder ernstig ziek bent geweest door het Hellp-syndroom of andere ziektebeelden

…. je een traumatische bevalling hebt gehad of er een trauma vanuit het verleden weer naar boven is gekomen

 

Kortom, er kunnen heel veel redenen zijn waarom jij als ouder je eigen zwangerschap/bevalling anders had voorgesteld dan je nu in werkelijkheid voelt.

In de huidige maatschappij lijkt dit nog een taboe. Wij wensen dat er zo ruimte komt voor meer openheid hierover en dat het doorbreken van het taboe ervoor zorgt dat het oké is wanneer je je na de geboorte toch niet zo blij voelt als de buitenwereld van je verwacht.  Wanneer jij of jullie kindje fysiek zorg nodig heeft, is er vaak aan de buitenkant nog wel begrip en wordt er op het gebied van het sociaal emotioneel welbevinden veel aangeboden.

 

En dan?

De zorgen om jullie worden gedurende de tijd minder. Fysiek herstel en medische hulp is niet meer noodzakelijk. Jullie mogen naar huis, rust!

Hoe is dit voor jou als ouder? Hoe reageert de omgeving hierop en hoe reageert jouw eigen lijf? Vaak komt er dan pas ruimte voor je emotionele herstel (dit komt soms nog jaren later). Je mag het verwerkingsproces aangaan en de ruimte gaan nemen om je emoties te laten gaan. Daarnaast kan het zijn dat je door de heftigheid een trauma hebt opgelopen wat aandacht nodig heeft. Je bent veranderd als mens en toen je kindje geboren werd, werd jij als ouder ook geboren. In je relatie moet je elkaar weer vinden, hoe kun je elkaar steunen en daarnaast allebei je eigen verwerkingsproces aangaan?

Vanuit Veer-Krachtige Ouders zijn wij er voor jou/jullie!

Als ervaringsdeskundige professional hebben wij allemaal een soortgelijk pad bewandeld als jullie. En hebben we ervaren dat preventieve nazorg net zo belangrijk is als gezien en gehoord worden wanneer je in de rollercoaster zit.

Wij streven ernaar dat al onze ervaringsdeskundige professionals een achtergrond hebben in hulpverlening, coaching of begeleiding en daarnaast heeft iedereen zijn eigen specialisme op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Je bent vrij om in gesprek te gaan met de zorgverlener die het beste bij jou/jullie past.

 

Wij vinden

"De eerste duizend dagen van een ouder zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind.

Want als jij gelukkig bent is je kind gelukkig en vice versa….."

 

 


Elly Godijn

BLAUW GRAS

 

“Blauw Gras” vertelt het verhaal van een moeder die een meisje krijgt van 700 gram, 15 weken te vroeg geboren en met een slechte levensverwachting. Het verhaal van kracht, hoop, bewustwording en een te bewandelen pad met een gouden randje …

 

Ze zeggen dat het gras groen is.
Wij lopen op blauw gras.

 

Lotus weet met “haar ongelofelijke zijn” de medici en  de wereld om haar heen te verbazen.