Even voorstellen..


Mijn naam is Ilona Slomp 38 jaar, samenwonend in een klein dorpje nabij het Drentse Emmen.

 

Wanneer ik in 2011 plotsklaps met 26 weken zwangerschap in het ziekenhuis beland i.v.m. een bloeding tijdens het werk, veroorzaakt door loslating van mijn placenta ontstaan door Pre-Eclampsie, start voor ons gezin een complex geboorteverhaal.

 

Mijn 2e dochter wordt na een week bedrust geboren met 27 weken zwangerschap en een geboortegewicht van 735 gram.

 

Een contrast met de geboorte van mijn oudste dochter. Waar ik de dagen aftelde en na 10 dagen over tijd een dame van 3750 gram, gehaald met vacuümpomp, in mijn armen mocht sluiten.

 

De impact van de vroeggeboorte van mijn jongste dochter was, destijds niet wetende, de start van Veer-Krachtige Ouders.

 

Want mijn eigen ervaring en mijn professionele achtergrond als gezinshulpverlener binnen de kind(er)en jeugdpsychiatrie deed mij beseffen dat we veel meer bewust moeten zijn van de impact van een complex geboorteverhaal op het hele gezin.

 

Investeren in het psychisch welbevinden van ouders na het meemaken van een complex geboorteverhaal biedt het kind een kansrijkere toekomst en levert winst op, op vele gebieden.

ilona@veerkrachtigeouders.nl

 

Februari 2016

Ik lig in de buidelstoel, jouw fragiele kleine lijfje op mijn borst. Je voelt zacht, bedenkt met donshaartjes. Je bent helemaal af, alleen zo klein en breekbaar.

 

Ik weet wat jij nodig hebt. Ik voel het in iedere vezel van mijn lijf en wil ervoor zorgen dat jij dit krijgt, want ik weet dat dit het best voor jou is.

 

Door een aantal zorgprofessionals word ik gesteund en gerespecteerd in mijn wensen, mijn noodzaak voor jou.

 

Van een aantal anderen voel ik deze steun niet. Ik ben van mening dat dit geen onwil is, maar dat zij niet beseffen hoe belangrijk dit is.

 

Maar ik kan niet helder nadenken zit in de meest kwetsbaarste periode van mijn leven. Het maakt me onzeker, boos, verdrietig, machteloos.

 

Nu weet ik t zeker. Ik wil stem uitbrengen voor al die ouders die het zelfde meemaken.”

 

Mijn naam is Lindy Prins. Moeder van twee prematuur geboren kindjes en woon met mijn mooie gezin in Voorburg

 

Daar op die stoel is het zaadje gepland. Niet wetende dat ik daarna een lange zoektocht af zou leggen naar de juiste hulp. Wat mij uiteindelijk sterkte in  mijn missie.

 

De (na) zorg voor ouders moet beter en meer op preventie worden ingezet.

 

Er zijn gelukkig vele mooie ontwikkelingen, anderzijds hoor ik nog steeds zelfde soort verhalen. Dankbaar dat wij hier nu iets in kunnen betekenen vanuit onze ervaring als ouder en als professional.

Waarin oa 15 jaar heb gewerkt in de gehandicaptenzorg. Ik heb ook daar gemerkt, dat er vaak (onbewust) voorbij wordt gegaan aan de beleving en wensen van ouders.

lindy@veerkrachtigeouders.nl

Mijn naam is Esther Maas, ik woon met mijn gezin in Vleuten.

 

In 2012 ging onze grootste wens in vervulling en raakte ik na 10 jaar zwanger. Na ruim 27 weken werd onze tweeling Feline & Sven geboren.

 

De impact van de rollercoaster die vroeggeboorte heet, was enorm.

 

Het is mijn doel om de bekendheid, het begrip en de bewustwording rondom vroeggeboorte en de impact ervan te vergroten. Voor ouders, maar ook met name voor zorgprofessionals. Veer-Krachtige Ouders is ontstaan door onze gezamenlijke missie.

 

Op dit moment wordt het kernteam gevormd door Ilona en Lindy. Zij brengen met hun energie de organisatie tot een groot succes.

 

Ik ben in dit stadium vanuit mijn hart betrokken en zal op dit moment vanuit expertise en met veel liefde op onderwerpen aangesloten worden.

esther@veerkrachtigeouders.nl